MyCoach by Aundrup

MyCoach by Aundrup

Emner

Kærlighed
Motivation
Forandring
Vi mennesker

Change Management

ForandringPosted by Henrik Aundrup Tue, November 04, 2014 16:05:20

Involvering - Informationer - Planlæg - Udfør

Jeg ser så mange organisationer, specielt i det offentlige, der agerer som var forandring blot en pille vi alle tager og så er alt på plads i morgen.

Dygtige, dedikerede medarbejdere interesserer sig meget mere for deres arbejdsplads, end, at det bare er ok det hele er forandret i morgen. De vil og skal involveres på et meget højere plan end der desværre stadig er tendens til her i 2014.

Jeg undres lidt, mit gæt er, der er brugt millioner af kroner på uddannelse samt involvering af eksterne konsulenter, og alligevel ser jeg de samme tendenser, som blev praktiseret i de sene 80'er og tidlige 90'er.

Hvorfor er det så svært for en ledelse, at uddele informationer og involvere deres medarbejdere?
Mit bud, der er for megen akademisk og teoretisk ledelse i specielt den offentlige sektor, og for lidt praktisk erfaring med hvad de forskellige mekanismer betyder for en organisation.

Provokation, ja .... men efter at have oplevet specielt denne form for ledelse i en offentlig organisation, kan jeg desværre kun fremkomme med, at mine fordomme blev opfyldt til fulde.

Personligt kender jeg kun en måde til at få en organisation / team til at arbejde fremadrettet på, det er ved fælles forståelse for vores mål, samt en dedikeret indsats fra alle om at nå disse mål.

  • Comments(0)//mycoachbyaundrup.aundrup.dk/#post14